Cremerie Germaine | De Chefs
166
page,page-id-166,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

JAN VANDEWIELE

“De filosofie achter onze producten wordt belichaamd door onze pistache-gelato. Er zijn talloze manieren om een gelato te fabriceren met behulp van poeders en siropen, maar wij kopen onze pistachenoten bij een onafhankelijke boer die zijn boomgaard heeft aan de voet van de Etna-vulkaan op Sicilië. Hij oogst slechts om de twee jaar om de kracht van de boom te behouden.”

Verandering is de ultieme kruid van het leven. Cremerie Germaine is de creatie van Jan Vandewiele en Glenn Van Brempt, jarenoude vrienden die op hetzelfde moment klaar waren voor een smaakvolle switch.
Vandewiele werkte zestien jaar als grafisch vormgever met vooraanstaande klanten in de mode- en kunstwereld. In het midden van zijn midlife crisis, koos hij in plaats van een sportwagen, om een cursus te volgen aan de Gelato University in Bologna.

De chefs Cremerie Germaine
De chefs Cremerie Germaine

GLENN VAN BREMPT

“Hier betekent zelfgemaakt echt thuis”, zegt Van Brempt. “Klassiek Italiaans vakmanschap betekent het gebruik van de beste en de meest verse ingrediënten en een volledige controle over elke stap in het proces om iets heerlijke te serveren aan mensen van alle leeftijden.”

Van Brempt is een te vroeg gepensioneerde bakker. Na twee jaar van de vrije tijd te genieten, volgde hij Vandewiele naar de Italiaanse gelato cursus. Hun liefde voor ijs en gelato dat ze alletwee hadden sinds hun jeugd, wilden ze delen met de stad Antwerpen.
Cremerie Germaine is wat er gebeurt als je een jeugdpassie mengt met jarenlange ervaring, een verrassende carrièrewending en een toegewijde Italiaanse training. Het resultaat is pure smaak.